söndag 19 september 2010

Det enkla valet etc.

Helgen spenderas ömsom med att bevaka de stora tidningarnas rubriker som rör valet samtidigt som jag i lugn takt stökar i hemmet. Det finns en överhängande risk att jag kommer att sitta som på nålar under hela kvällen, och eventuellt en bit in på natten, innan resultatet från valet landar i min tv-ruta. Det går inte att komma ifrån att dagen är viktig för den närmaste framtiden och att valet har relativt stor inverkan på vilken riktning Sverige kommer att röra sig i de kommande fyra åren.

För det första finns det en överhängande risk att ett öppet främlingsfientligt parti, där fabricerad och påspädd statistik tillsammans med populistiska valfläsk varit ledord i valkampanjandet, kommer in bland de styrande i landet Sverige. För det andra är det dags att byta politisk riktning i stort. Det är helt enkelt hög tid att byta alliansregimen mot en rödgrön regering, för att så många som möjligt ska få del av så mycket som möjligt. Släpp egoismen och självcentreringen, tänk på din sjuka mormor, dina åldrande föräldrar och framförallt på alla utförsäkrade - så enkelt borde det vara!

Nu är det dags att sätta ner foten, jag vill inte se SD i riksdagen och inte heller att egocentrismen ska göra fattig fattigare! Att våran lillskorpa ska växa upp i ett land där utanförskap och främlingsfientlighet härskar känns helt otänkbart. Nu byter vi riktning!

1 kommentar: